KPKSE250
Nowy produkt
Kawa Sidamo Ethiopia ma bardzo bogaty, cięższy smak, wysoką kwasowość i orzechowo-kwiatowy aromat. Sprowadzana jest z Etiopii, która według wielu krytyków produkuje najlepsze ziarna na świecie.
Produkt niedostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Waga | 250g |
Wysyłka w ciągu | 72h - obecnie czas może ulec wydłużeniu |
Kwasowość | duża |
Skład | 100% Arabica |
Data przydatności | 03.2021 |
Etiopia jest siódmym na świecie największym producentem kawy a Sidamo obfituje przez cały rok w najlepszej jakości ziarna kawowca. Na terenie Etiopii uprawia się kawę w czterech rejonach: Harar, Sidamo, Yirgacheffe oraz Limu, w trzech odmianach: shortberry, longberry oraz mocha. Krakowska Palarnia Kawy sprowadza ziarna z wyjątkowego rejonu Sidamo, którego rośliny kawowca odznaczają się wysoką kwasowością oraz przyjemną nutką goryczki.
Kawa Sidamo Ethiopia idealnie nadaje się do zaparzania metodami alternatywnymi takimi jak Drip, Chemex, czy Syphon. Są to metody wykorzystujące filtry pergaminowe lub płócienne dające czysty bogaty w kofeinę napar oraz ciekawy smak kawie.
Sidamo Ethiopia charakteryzuje się wysoką kwaskowatością (4/5), nutką goryczki (2/5) oraz niepowtarzalnym kwiatowym aromatem.