Rodzina Giannelli zawsze była zaangażowana w produkcję i ochronę receptur włoskiego espresso. Palarnia Paranà, założona w 1960 roku dzięki doświadczeniu i pasji Ruggero Giannelli, produkuje starannie dobrane mieszanki wysokiej jakości.
W 1960 r., dzięki doświadczeniu zdobytemu w sektorze kawy zielonej, Ruggero zdecydował się znaleźć fabrykę i założyć obecną firmę kawową Paranà w Rzymie.
Obecnie proces produkcji w palarni Paranà zachowuje te tradycje, które pozwalają uzyskać doskonałe rezultaty bez zmiany zapachu, jakości i smaku. Każda faza produkcji jest nadzorowana przez wysoko wyspecjalizowany personel.
Ziarnista kawa PARANÀ Espresso Italiano to starannie wyselekcjonowane owoce kawowca wypalane w Rzymie.
Kawa mielona PARANA Espresso Italiano, której ziarna są wypalane w samym sercu Włoch, cechuje się wysoką zawartością kofeiny. Dzięki temu doda Ci ona energii, gdy będziesz jej potrzebować.
Kawa PARANÀ Espresso Italiano to 100% arabiki. Przypadnie Ci do gustu, jeśli lubisz delikatne orzechowo-czekoladowe nuty i kremową konsystencję.
W jednej puszce kawy PARANÀ Espresso Italiano spotykają się owoce kawowca z Brazylii, Kostaryki, Indii oraz Gwatemali. Już jeden łyk napoju przeniesie Cię w dalekie zakątki Ameryki oraz Azji.
Ciesz się niepowtarzalnym aromatem kawy w ziarnach wypalanej w samym sercu Włoch — Rzymie. Doświadczenie tamtejszych specjalistów oraz ich miłość do tego napoju pozwoliły na stworzenie aromatycznej kawy PARANÀ Extra Bar.
Kawa mielona PARANÀ FAIRTRADE przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom delikatnego, aromatycznego smaku kawy. W jednej filiżance spotykają się starannie wyselekcjonowane ziarna pochodzące z Meksyku, Hondurasu i Nikaragui.