Katalog
Ładowanie...
Kawa ziarnista każdemu pijącemu dostarcza innych doznań smakowych i zapachowych. Ogromny wpływ na smak kawy ma sposób jej parzenia, czas od zmielenia kawy ziarnistej do jej zaparzenia oraz gatunek i rodzaj kawy ziarnistej. Szukając najlepszej kawy ziarnistej powinniśmy określić własne preferencje i kierując się ...
Kawa ziarnista każdemu pijącemu dostarcza innych doznań smakowych i zapachowych. Ogromny wpływ na smak kawy ma sposób jej parzenia, czas od zmielenia kawy ziarnistej do jej zaparzenia oraz gatunek i rodzaj kawy ziarnistej. Szukając najlepszej kawy ziarnistej powinniśmy określić własne preferencje i kierując się nimi, wybrać odpowiedni dla nas rodzaj i gatunek kawy.
Kawa ziarnista jest kwintesencją bogactwa smaku i aromatu kawy. Kawa ziarnista jaśniej palona smakuje wyśmienicie bez żadnych dodatków, natomiast kawa ziarnista palona ciemniej może być pijana solo, choć równie często jest wybierana przez amatorów kaw mlecznych, ponieważ dobrze wyczuwalny jest w niej mocny smak.
Kawa ziarnista charakteryzuje się intensywnym smakiem i aromatem. Zostają one w pełni uwolnione w momencie mielenia i parzenia, dlatego ziarna kawy najlepiej jest mielić tuż przed parzeniem. Dużą zaletą kawy ziarnistej jest to, że możemy ją zaparzyć na wiele różnych sposobów. Może być w wersji esencjonalnego espresso, ale też w delikatniejszej, parzonej innymi metodami, jak na przykład przy użyciu french pressu czy kawiarki. Każda z metod parzenia wymaga odpowiedniego stopnia zmielenia ziaren, tak aby wydobyć z nich pełnię smaku.
Parzenie kawy ziarnistej to swego rodzaju rytuał, który zapewnia niepowtarzalne doznania zapachowe i smakowe.
Kawa Lavazza Espresso 100% Arabica jest mieszanką kilku odmian wysokogatunkowej Arabiki pochodzących z południowo-amerykańskich plantacji o intensywnym, długo wyczuwalnym smaku.
Kawa Illy Classico Espresso jest równowagą siły i gładkości. Kwintesencja wyraźnego aromatu czekolady i karmelu.
Ciemno palone, bogate i energiczne espresso, które od razu przechodzi do rzeczy. Wyraźny, intensywny i głęboki smak. Filiżanka espresso o czekoladowym aromacie, z domieszką karmelu w smaku.
Illy Monoarabica Brazylia to nowa linia ziarnistych kaw jednorodnych (single origin) z palarni Illy. Ziarno jest palone w ciemnym stopniu, przeznaczone do parzenia jako espresso. Kawę Illy Monoarabica Brazylia charakteryzuje intensywny smak o naturalnych nutach karmelu. Przygotowana kawa jest kremowa i aromatyczna.
Illy Monoarabica Ethiopia to nowa linia kaw single origin z palarni Illy. Kawę Illy Monoarabica Ethiopia charakteryzuje łagodna kwaskowatość i delikatny kwiatowy, jaśminowy aromat.
Illy Monoarabica Guatemala to nowa linia kaw single origin z palarni Illy. Kawę Illy Monoarabica Guatemala charakteryzuje kompleksowy smak o delikatnych nutach karmelu, czekolady i miodu.
Kawa ziarnista Espresso Gold Blend to mieszanka kawy Arabica 75% (Ameryka Środkowa i Południowa) oraz Robusta 25% (India Cherry AA). Kawa idealna do przygotowania ulubionego espresso.
Kawa ziarnista Tommy Cafe Espresso Silver Blend to wyśmienita mieszanka kawy w proporcjach 50% Arabica (Ameryka Środkowa i Południowa) oraz 50% Robusta (India Cherry AA). Kawa super nadaje się do przygotowania ulubionego espresso.
Delikatna, ledwie wyczuwalna kwiatowa nuta zapachowa nadaje kawie Lavazza Qualita Oro unikalny charakter. Dzięki odpowiedniemu procesowi palenia uzyskuje ona pełny, naturalny smak.
Delikatna, ledwie wyczuwalna kwiatowa nuta zapachowa nadaje kawie Lavazza Qualita Oro unikalny charakter. Dzięki odpowiedniemu procesowi palenia uzyskuje ona pełny, naturalny smak.
Kawa ziarnista Tommy Cafe Kolumbia Excelso pobudza pomimo delikatności w smaku. Charakteryzuje się ddelikatną kwasowością, przypominającą smak cytrusów Końcówka każdego łyka tej kawy, to posmak aromatu gorzkiej czekolady.
Kawa ziarnista Tommy Cafe Brazylia Santos 500g ma wyczuwalne nuty czekolady i orzechów.
Kawa ziarnista Doge Rosso, to mieszanka ziaren Arabiki rosnących w najlepszych plantacjach kawy w Brazylii, Kolumbii, Gwatemali oraz Indii. Kawa ziarnista Doge Rosso oferuję wyrafinowany aromat oraz średnią kwasowość, które przypadną do gustu każdemu miłośnikowi włoskiej kawy.
Kawa Lavazza Espresso 100% Arabica jest mieszanką kilku odmian wysokogatunkowej Arabiki pochodzących z południowo-amerykańskich plantacji o intensywnym, długo wyczuwalnym smaku.
Kawa ziarnista Tommy Cafe Kolumbia Excelso mocno pobudza pomimo delikatności w smaku. Charakteryzuje się subtelną kwasowością, która przypomina smak cytrusów. Końcowy efekt każdego łyka kawy to aromat gorzkiej czekolady.
Kawa ziarnista Tommy Cafe Brazylia Santos ma wyczuwalne nuty czekolady i orzechów.
Kawa ziarnista Espresso Gold Blend 1kg to mieszanka kawy Arabica 75% (Ameryka Środkowa i Południowa) oraz Robusta 25% (India Cherry AA). Kawa idealna do przygotowania ulubionego espresso.
Kawa ziarnista Tommy Cafe Honduras SHG 250g odznacza się bardzo niską kwasowością oraz wyczuwalnymi nutami orzechowymi, kokosowymi i czekoladowymi.
Kawa ziarnista Tommy Cafe Kostaryka Tarazzu SHB dominuje smakiem mlecznej czekolady połączonej ze smakiem pomarańczy oraz lekką nutą przypraw.
Kawa ziarnista Tommy Cafe Espresso Silver Blend 1kg to wyśmienita mieszanka kawy w proporcjach 50% Arabica (Ameryka Środkowa i Południowa) oraz 50% Robusta (India Cherry AA). Kawa super nadaje się do przygotowania ulubionego espresso.
Kawa ziarnista Tommy Cafe Gwatemala Antigua SHB zawiera w sobie nuty czekolady, pomarańczy oraz karmelu. Złożony smak tej kawy zadowoli każdego smakosza.
Kawa ziarnista Tommy Cafe India Cherry AA Robusta to pyszna kawa charakteryzująca się delikatną kwasowością oraz mocniejszym aromatem.
Grande Espresso to idealna propozycja dla wielbicieli espresso z bogatą pianką zwaną cremą. Mieszanka składa się ze starannie wyselekcjonowanych ziaren Arabiki i indyjskiej Robusty. Razem tworzą niepowtarzalną wyrazistą kawę o orzechowo-czekoladowym smaku.
Grande Espresso - opakowanie 1kg - to idealna propozycja dla wielbicieli espresso z bogatą pianką zwaną cremą. Mieszanka składa się ze starannie wyselekcjonowanych ziaren Arabiki i indyjskiej Robusty. Razem tworzą niepowtarzalną wyrazistą kawę o orzechowo-czekoladowym smaku
Dzięki zawartości Robusty kawa Grande Crema jest intensywna i ma dużą zawartość kofeiny. Z kolei Arabika nadaje jej czekoladowo-orzechowy posmak. Mieszanka została przygotowana specjalnie do automatów.
Kawa Grande Crema - opakowanie 1kg - jest intensywna i ma dużą zawartość kofeiny dzięki zawartości Robusty, z kolei Arabika nadaje jej czekoladowo-orzechowy posmak. Mieszanka została przygotowana specjalnie do automatów.
Ziarna kawy Brasil Santos doceniają koneserzy na całym świecie. Sprowadzane są z gorącej Brazylii, która jest największym producentem kawy na świecie. Charakteryzują się łagodnym, delikatnym smakiem z niską kwasowością.
Ziarna kawy Brasil Santos - opakowanie 1kg - doceniają koneserzy na całym świecie. Sprowadzane są z gorącej Brazylii, która jest największym producentem kawy na świecie. Charakteryzują się łagodnym, delikatnym smakiem z niską kwasowością.
Tarrazu jest jednym z najbardziej cenionych rejonów upraw kaw, nie tylko w Kostaryce, ale na całym świecie. Ziarna sprowadzane z tego rejonu łączą w sobie delikatnie słodki smak i pikantny aromat.
Tarrazu jest jednym z najbardziej cenionych rejonów upraw kaw, nie tylko w Kostaryce, ale na całym świecie. Ziarna sprowadzane z tego rejonu łączą w sobie delikatnie słodki smak i pikantny aromat.
Kawa Sidamo Ethiopia ma bardzo bogaty, cięższy smak, wysoką kwasowość i orzechowo-kwiatowy aromat. Sprowadzana jest z Etiopii, która według wielu krytyków produkuje najlepsze ziarna na świecie.
Kawa Sidamo Ethiopia - opakowanie 1kg - ma bardzo bogaty, cięższy smak, wysoką kwasowość i orzechowo-kwiatowy aromat. Sprowadzana jest z Etiopii, która według wielu krytyków produkuje najlepsze ziarna na świecie.
Wyjątkowa kawa Borbone ROSSA wypalana jest w słonecznym Neapolu. Starannie wyselekcjonowane ziarna pochodzą z Indii i Ugandy.
Kawa w ziarnach Borbone ORO, wypalana przez włoskich mistrzów z Neapolu, jest dedykowana prawdziwym koneserom tego wyjątkowego napoju. Ziarna kawy pochodzące z Wybrzeża Kości Słoniowej, Brazylii, Indii i Ugandy tworzą niepowtarzalny smak.
Kawa Borbone BLU to wyjątkowa mieszanka 70% robusty pochodzącej z upraw w Indiach i Ugandzie oraz 30% arabiki z Wybrzeża Kości Słoniowej i Brazylii. Starannie wyselekcjonowane ziarna wypalane są w słonecznym Neapolu przez prawdziwych mistrzów.
Ziarnista kawa PARANÀ Espresso Italiano to starannie wyselekcjonowane owoce kawowca wypalane w Rzymie.
W jednej puszce kawy PARANÀ Espresso Italiano spotykają się owoce kawowca z Brazylii, Kostaryki, Indii oraz Gwatemali. Już jeden łyk napoju przeniesie Cię w dalekie zakątki Ameryki oraz Azji.
Ciesz się niepowtarzalnym aromatem kawy w ziarnach wypalanej w samym sercu Włoch — Rzymie. Doświadczenie tamtejszych specjalistów oraz ich miłość do tego napoju pozwoliły na stworzenie aromatycznej kawy PARANÀ Extra Bar.